Groningse Nieuwe #11

Zo. 19 maart 2006
16:45, Filmtheater Images
Toegang: €1,-

Groninger Videolandschap organiseerde, in samenwerking met filmtheater Images, de elfde editie van Groningse Nieuwe. Wederom een middag in zaal 1 van Images vol recent werk van onafhankelijke Groninger film- en videomakers.

Het programma van Groningse Nieuwe #11:

-Bubbel (2006) van Isis Zwaans, 6:48 min.
Uitgangspunt voor Bubbel is het spanningsveld tussen realiteit en inbeelding. Hoe ziet het proces eruit dat leidt van een 'reële' wereld naar een 'ingebeelde' wereld?

-Zicht in licht (2005) van Marion Wiering en Elwin Staal, 7 min.
Een film met sfeerbeelden uit de natuur zoals vanuit water door vuur en lucht verlicht en opgelicht. Samenwerkende elementen in beeld, woord en muziek.

-De ballade van de dode pen (2006) van Marc Hannemann, Marlijn van der Kamp en Ruud Deijkers, ca. 28 min.
Zijn strofen lopen vast als opgedroogde inkt in een oude balpen. Hij is opgedroogd, zijn pen is opgedroogd, dood, en morgen gooit hij haar weg. Eigenlijk is hij zelf ook dood, net als al die vele dichters voor hem. De laatste kans om het ritme van de stad nog te vangen, is om mee te lopen met de miljoenen, die de lens van de camera tot hun God en Wapen hebben verheven. Dus dicht hij in beelden. De beeldende contrasten van het kloppende hart van de stad. Zachte fluisteringen en harde realiteit uit toekomst en verleden van een levend, hedendaags organisme, dat dorp en metropool tegelijk is.

-Clippresentatie Drip Drop Drippin (Planet Orange), ca. 10 min. + 3:30 min.
Door middel van een speciaal minioptreden van de Groninger band Planet Orange wordt de nieuwe videoclip Drip Drop Drippin (2006), geregisseerd door Nathalie Beekman, gepresenteerd.  

Groningse Nieuwe logo


 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen