Groningse Nieuwe #18

Zo. 7 oktober 2007
16:30, zaal 1 Filmtheater Images
Poelestraat 30 (Groningen)
(reserveren 050-3120433)
Toegang: €1,-

In samenwerking met filmtheater Images organiseert Stichting Groninger Videolandschap de achttiende editie van Groningse Nieuwe. In zaal 1 van Images zal dit keer een lange Groninger
documentaire in première gaan: de Groninger documentairemakers Sjors
Swierstra en Sjoerd Oostrik (Noorddoc) hebben een 90 minuten durende productie afgeleverd over de Groninger suikerverbouw en -verwerking.

Onlangs heeft de Europese Unie besloten de bescherming van de Europese suikermarkt op te heffen. Goedkope rietsuiker uit AziŽ, Afrika en Latijns-Amerika mag nu voor het eerst zonder importheffingen naar de EU geŽxporteerd worden. Dit betekent dat de Europese productie van suikerbieten omlaag zal moeten en dat een gedeelte van het hieraan verbonden werk zal verdwijnen. In De Suikercyclus volgen Sjors en Sjoerd drie mannen die werkzaam zijn in de Groningse suikerindustrie. Een sociaal geŽngageerde fabrieksmedewerker, een werkverslaafde vrachtwagenchauffeur en een kosmopolitische boer zoeken ieder hun eigen manier om met de veranderingen om te gaan. Wat daarbij voor de ťťn een bedreiging is, is voor de ander een uitdaging.


 

Groningse Nieuwe logo

Flyer GN18

Flyer GN18 back

De Suikercyclus - poster
Maan en fabriek

Sloot in de ochtend

Menno op de motor

Menno radio

Konijn

Jan achter het stuur

Chris boos

Buizen

Biet in zonlicht

 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen