Groningse Nieuwe #2

Komende zondagmiddag 20 februari organiseerde filmtheater Images, in samenwerking met Stichting Groninger Videolandschap, Groningse nieuwe #2. Vanaf 16:30 werd in zaal 1 van Images een elftal recente kortfilms vertoond rond het thema muziek. Gedurende 49 minuten waren er producties te zien van onafhankelijke Groninger filmmakers Josje Bijl, Mirka Duijn, Hersenzpinselfilms, Alex Pitstra/David Inden, Jasper Smit, Annika Uppendahl en Johanz Westerman. Vooraf aan de vertoning vond er in Images (in de Kapteynzaal) om 14:00 voor filmmakers een videocollectief plaats.

Programma Groningse Nieuwe #2:

Sinkronize (03:03), van Jasper Smit Een audio/video-experiment op de muziek van “N.V.T.”. Winnende geluidscompilatie op SYNCHRON 2004.

World domination is what aliens do (01:27), van Annika Uppendahl HipHop Space Video op de muziek van Rick Random en Jasper Smit. Winnend animatiefilmpje op SYNCHRON 2004. “Finland. One Moment Please” (07:25), van Johanz Westerman. Liefde, cultuur en muziek (van o.a. de Finse muzikant Jori Hulkkonen). Een audiovisuele reis op zoek naar hét moment.

Details enlarged (06:00), van Josje Bijl. Videoclip met sterk verhalende inhoud. Het verhaal gaat over een relatie die niet lekker loopt, maar waar je nog wel hoop over hebt.

Drama (01:02), van Annika Uppendahl. Liefdestragedie. “Unlord” (02:55), van Hersenzpinselfilms. Blackmetal Horrorvideoclip

Fred (01:00), van Annika Uppendahl. Kleine animatiefilm.

Photonic Cello (02:29), van Alex Pitstra en David Inden. Korte muziekfilm gemaakt n.a.v. masterclass van Frank Scheffer in het kader van het Arvo Pärt Muziek Festival. Pavlov Media organiseerde in samenwerking met Prime deze negen dagen durende masterclass waarin een aantal (inter)nationale filmmakers in samenwerking met jonge Estse componisten korte muziekfilms maken.

Weinende Ikonen (1:12), Annika Uppendahl. “Cut Out Experiment”/animatie.

Fix (Lawn) (3:42), Mirka Duijn Videoclip voor de Groningse band Lawn. De clip speelt af in een kamer in het hoofd van een man. Zijn hoofd met vergeelde en stoffige herinneringen wordt steeds leger.

Luna (00:53), Annika Uppendahl Stadsgezicht.
  

Groningse Nieuwe logo


 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen