Groningse Nieuwe #42: Mijn broer Arnold

Zo. 16 december 2012
13:45, ForumImages
Hereplein 73 (Groningen)
(reserveren 050-3120433)
Toegang: €10.00

ForumImages en Groninger Videolandschap organiseren de vertoning van "Mijn broer Arnold", een 60 minuten durende documentaire van Piet Hein van der Hoek over de in Groningen geboren en getogen muzikant, componist en zanger Arnold Veeman.


Arnold heeft zijn Surinaamse vader en diens familie nooit gekend, noch heeft hij ooit contact gehad met Suriname of de Surinaamse taal en cultuur. Zijn moeder was pas 16 jaar oud toen hij in 1973 werd geboren. Daarom verbleef hij zijn eerste levensjaren bij een Gronings boerengezin, met zeven broers en zussen. De regisseur van deze film, Piet Hein van der Hoek, was één van deze kinderen. Tijdens zijn prille jeugd op het platteland ontwikkelt Arnold zijn liefde voor het Groninger landschap en de streektaal, die hij in zijn liedjes verwerkt. De laatste jaren vraagt hij zich echter steeds meer af wat de invloed van zijn Surinaamse wortels is op zijn muziek. Arnold besluit samen met de regisseur op zoek te gaan naar de oorsprong van zijn muziek.

Na afloop presenteert Cunera van Selm een uur durende talkshow over de oorsprong van muziek. Met aan tafel én op het podium de Surinaamse zangeres Patricia van Daal (Sister Patty), de Groningse singer-songwriter Harrie Niehof en uiteraard Arnold Veeman zelf. Ze spreken over de invloed van de Groningse én Surinaamse taal, cultuur en natuurlijke omgeving op hun muziek. Daarnaast treden ze ook alle drie op.
 

Groningse
                  Nieuwe logo


   
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen