Groningse Nieuwe #69: De laatste boer van Euvelgunne

Zo. 15 januari 2017
16:45, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

De stad Groningen breidt steeds verder uit en komt in de expansiedrift dorpen en alleenstaande boerderijen tegen. Groninger Forum en Groninger Videolandschap organiseren zondagmiddag 15 januari de 69-ste editie van Groningse Nieuwe de première van de 35-minuten durende documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’ waarin deze problematiek wordt aangeroerd door de Groninger filmmaker Tom Tieman. De afgelopen jaren volgde hij de boer Thies Dijkhuis, geboren en getogen op de boerderij Euvelgunnerheem aan de oostkant van de stad Groningen. Dijkhuis, gevangen tussen vooruitgang en traditie, wil niet van zijn land af. Ook hij had weg kunnen gaan, maar besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan tegen de oprukkende stad om zijn land, dat aan de boorden van de historische rivier De Hunze ligt, te laten zoals het altijd is geweest.
In de documentaire wordt de balans opgemaakt: Was het gevecht de moeite waard? Wie zijn de winnaars, wie zijn de verliezers?
Na afloop zal filmwetenschapper Susan Aasman (RUG) een interview houden met Tom Tieman waarna er voor het publiek de gelegenheid is om vragen te stellen.
De film is een productie van Stichting Beeldlijn en Stichting Filmcollectief Groningen.Groningse
                  Nieuwe logo


   
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen