Groningse Nieuwe #93: The Beholder + A Self-fulfilling Prophecy

Za. 2 april 2022
16:00, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1 (Groningen)
(informatie: 050-3683683)
Online kaartverkoop
Toegang: €5.00

De Groninger filmmaakster Rosa Geertsma-Lackroy maakte afgelopen jaren twee aanmeldingsfilms voor de Filmacademie richting regie fictie en beide films vielen in de prijzen bij de Beste Groninger Film competitie 2020 en 2021 in de categorie fictie. Op zaterdagmiddag 2 april zijn, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #93, haar korte dramafilms te zien op het grote doek in Forum Groningen.
'The Beholder' (2020) duurt 16 minuten en gaat over de zestigjarige vrouw Agnes, die in haar jonge jaren een bekende actrice en sekssymbool was in Nederland. Maar nu haar carrière voorbij is lijkt ze haar gevoel van eigenwaarde ook te verliezen.
In de 20-minuten durende 'A Self-fulfilling Prophecy' (2021) wil een jonge decormaker voor het eerst kerst vieren met zijn vriendin en haar familie. Helaas wordt hij hierdoor geconfronteerd met nare herinneringen en dit neemt steeds raardere vormen aan die invloed hebben op zijn relatie. Rosa Geertsma-Lackroy is geboren in Groningen, opgegroeid in Drenthe en volgt momenteel het eerste jaar van de opleiding regie fictie aan de Filmacademie. 
Groningse
                    Nieuwe logo


   
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen