Groningse Nieuwe #95: Het Groene Goud

Za. 21 mei 2022
16:15, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1 (Groningen)
(informatie: 050-3683683)
Online kaartverkoop
Toegang: 5.00

'Het Groene Goud' is een 28-minuten durende feelgood komediefilm van de Groninger filmmaker Fedde Hoekstra. De film gaat over de rebelse Jelle die de biologische spruitjesboerderij van zijn zweverige moeder probeert te redden van overname door een agrarisch misdaadkartel. Daartoe zet hij de experimenten van zijn voor gek verklaarde overgrootmoeder voort om parfum van spruitjes te maken. 'Het Groene Goud' is de vijfde film van Hoekstra uit de serie 'DEAL', de in 2014 gestarte reeks korte speelfilms rond innovatieve techniek en de transitie naar duurzaamheid in de provincie Groningen.
Hoekstra is actief als regisseur, schrijver, acteur en producent en werkt momenteel geestdriftig aan een nieuwe serie en de speelfilms 'Straaljager', een film noir gesitueerd in het nachtleven van Groningen, en 'Jildau', een speelfilm gebaseerd op de roman 'Het Zondagsbed' van Theun de Vries.
De filmmiddag begint met de voorfilm 'STONE!' over het maken van een hennepbaksteen, gevolgd door 'Het Groene Goud' en wordt afgesloten met een Q&A met de filmmaker.
Groningse
                    Nieuwe logo


   
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen