Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #82: Sappe de Pachtinnner

Zo. 16 december 2018
16:30, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

‘Sappe de Pachtinner’ van Paul Bezuijen is een spannende kinderfilm van 145 minuten die zich afspeelt in en rondom Hoogezand-Sappemeer. De drie jonge hoofdrolspelers - Stijn, Kim en Fayza - stuiten tijdens één van hun avontuurlijke dwalingen op een duistere gedaante. Met hulp uit onverwachte hoek gaan ze vervolgens op onderzoek uit. De allround filmmaker Paul Bezuijen wroette in de ontstaansgeschiedenis van Sappemeer en baseerde de film op de eeuwenoude sage waarin Sappe de Pachtinner een pact met de duivel sluit. Bezuijen zijn beeldende licht-surrealistische fictiefilms laten veel over aan de fantasie van de kijker en kenmerken zich door het vastleggen van kleine dingen en details waarin hij de essentie van het leven ziet gereflecteerd. Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen