Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #78: Ballads of a Working Man

Zo. 24 juni 2018
17:15, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

Groningse première van de sfeervolle korte dramafilm ’Ballads of a Working Man’ van regisseur-schrijver Frankie James. De film gaat over twee heren die elkaar voor het eerst ontmoeten in een verwaarloosd pension in Londen. Davy was ooit een gevierd musicus die nu in de bouw werkt terwijl Rex een bokskampioen was en zich daarna verloor in het gokken. Beide mannen blijken wezen te zijn en hadden meer uit hun leven willen halen. De filmmaker Frankie James werd geboren in Zuid-Afrika, groeide op in Hong Kong en studeert met deze film af bij Academie Minerva. De film is Engels-gesproken en niet ondertiteld.

 Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen