Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #74: Sun/Moon

Zo. 15 oktober 2017
16:30, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

Deze 74-ste editie gaat de 42-minuten durende documentaire ‘Sun/Moon’ van de Groninger beeldend performance kunstenaar Nina Wijnmaalen in première. Filmmaker Joost Wierenga legde onder regie van Wijnmaalen de weg vast naar haar onlangs in de Suikerfabriek opgevoerde performance ‘It isn't the sun but the moon that enlightens the objects of my dream’. De eigenzinnige en intieme film geeft inzicht in haar werkwijze en laat zien hoe Wijnmaalen haar spelers, veelal amateurs en mede het koor Caucasica Groningen, regisseert en naar een hoger plan brengt. Wijnmaalen portretteert in haar vervreemdende en surreële werk karakters die in hun dagelijkse handelen een verstoorde relatie vertonen met zichzelf, de ander, de objecten en hun omgeving.

 Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen