Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #80: Embers

Zo. 28 oktober 2018
17:15, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

In ‘Embers’ van Marnix Sixma wordt een man wakker op een onbekende plek. Dit is het startpunt van een abstracte korte film van 15 minuten waarin een droomachtige wereld geschetst wordt. De pseudo-lineaire manier van vertellen speelt met concepten als plaats, tijd en identiteit en maakt ze vloeibaar en ongrijpbaar. 'Embers' is volgens Sixma dan ook niet een film om begrepen te worden maar om te voelen. Marnix Sixma studeert aan Academie Minerva. Hij begon als filmmaker met experimentele edits van found footage, maar langzaam werkte hij naar het maken en beheersen van een eigen poëtische beeldtaal. ‘Embers’ is zijn derde korte film in zijn zoektocht naar het vinden van nieuwe manieren om verhalen te vertellen.
 Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen