Archief
              Regionaal Videofestival

Groningse Nieuwe


De Stichting Groninger Videolandschap organiseert, in samenwerking met Groninger Forum en andere organisaties uit het culturele veld in Groningen, het initiatief Groningse Nieuwe.
In het Groninger Forum (Hereplein 73) worden in principe elke derde zondag van de maand films vertoond van onafhankelijke filmmakers uit de stad Groningen en omgeving. Tijdens deze filmmiddagen passeert een grote diversiteit aan korte, lange, documentaire, fictie, conventionele en experimentele films de revue. Bekijk het archief van Groningse Nieuwe om een idee te krijgen wat er zoal te zien is geweest
sinds 2004.

 
 
Groningse Nieuwe #83: Erasmus Millennials

Zo. 13 januari 2019
16:00, Groninger Forum
Hereplein 73 (Groningen)
(informatie: 050-3120433)
Online kaartverkoop
Toegang: €2.50

‘Erasmus Millennials’ van filmmaker Marcel Siegmund volgt internationale masterstudenten van de Hanzehogeschool Groningen tijdens hun studie van dag 1 tot aan de diplomering. Een vijftal Erasmusstudenten worden met de camera gevolgd: Julide uit Duitsland, Lavania uit Maleisië, Dennis uit Vietnam, Cecilie uit Denemarken en Jasper uit Nederland. Hun ambities liegen er niet om, maar de weg ernaar toe gaat niet altijd over rozen. Zeker ook omdat je, als onderdeel van het Europese Erasmusprogramma, je opleiding moet volgen in twee verschillende landen. Door hun persoonlijke verhalen, dromen en frustraties terwijl ze over de wereld reizen leren we de studenten beter kennen. Wat ze delen met elkaar is hun fascinatie met een steeds kleiner wordende wereld. Na afloop van de film is er een Q&A met de hoofdrolspelers en de crew. Marcel Siegmund maakte de film samen met Iekje Smit die met deze film haar jarenlange werk met internationale studenten op een meer persoonlijke manier wilde vastleggen. Jouw film bij Groningse Nieuwe?

Onafhankelijke film- en videomakers uit de stad Groningen en omgeving kunnen hun (meest) recente film- en videoproducties online aanmelden voor een première tijdens Groningse Nieuwe door een mail te sturen naar met daarin gegevens over de film (titel, jaar, duur, taal, korte synopsis, link naar filmwebsite/trailer/teaser/stills (minimaal 500 kB)) en de filmmakers (korte biografie/filmografie van de regisseur(s)). We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om de filminzending(en) (DVD/online video beschermd met password) op te vragen en te bekijken. Er wordt door Groninger Forum en Groninger Videolandschap redactie gevoerd over de inzendingen.

Zend jouw film in of ga een nieuwe film maken en wie weet gaat jouw film straks wel bij Groningse Nieuwe in het Groninger Forum in première!


 
 
 

Stichting Groninger Videolandschap
Tuinbouwdwarsstraat 1
9717 HT Groningen